PAKEJ TRIP LADAKH BAGPACKING

 

8HARI 7MALAM

Ladakh Bagpacking Open Trip 2020

Backpacking ke Ladakh

Ladakh, sebuah tempat yang terletak di wilayah Jammu Kashmir ini bakal mempesonakan anda sejurus anda menjejakkan kaki di sana. Berada pada ketinggian 3524m di atas permukaan laut, Ladakh dihiasi dengan gurun-gurun terbentang luas, tasik membiru, padang-padang pasir dan pelbagai lagi tarikan awesome. Anda sudah bersedia untuk menerokai bumi yang sangat unik ini? Ladakh, tunggu kami datang!

Tentative Perjalanan

Pengalaman 8 hari meneroka Ladakh

Day 1

KUALA LUMPUR – NEW DELHI

Penerbangan kita menuju ke New Delhi International Airport dari KLIA/ KLIA2 mengambil masa selama 5 jam. Tiba di New Delhi International Airport, kita akan dijemput oleh airport transfer dan check in satu malam di New Delhi.

 

Day 2

NEW DELHI – LEH

Kita akan menaiki penerbangan domestik dari New Delhi terus ke Leh selama 1 jam. Sepanjang berada di dalam kapal terbang, anda akan dihidangkan dengan keindahan gunung-ganang yang luas lagi cantik. Sejurus tiba, kita akan dijemput oleh kapten perjalanan dan terus menuju ke hotel untuk berehat. Anda harus berehat untuk proses acclimatization kerana bentuk muka bumi Ladakh yang tinggi.

 

Day 3

LEH – TURTUK – NUBRA VALLEY

Bangun pagi dan check out. Hari yang panjang untuk perjalanan yang sangat superb. Kita akan melalui jalanraya tertinggi di dunia iaitu Khardungla Pass dengan ketinggian 5602m sebelum tiba di Nubra Valley. Teruskan perjalanan ke Turtuk yang merupakan perkampungan Muslim di Ladakh yang subur dengan tanaman apricot.

Pulang dari Turtuk, kita akan menuju ke Nubra Valley yang menawarkan pemandangan indah menghijau penuh dengan bunga dan buah-buahan. Anda juga boleh menikmati pengalaman menaiki unta berbonggol 2 di sepanjang padang pasir yang ada. Menarik bukan? Kita akan bermalam di Nubra Valley, rehat dan zzzzzz!

 

Day 4

NUBRA VALLEY – LEH

Check out dari Nubra Valley, kita akan dipandu pulang ke Leh. Check in hotel, berehat dan tidur satu malam sebelum memulakan perjalanan yang lebih mencabar keesokkan harinya.

 

Day 5

LEH – PANGONG TSO – LEH

Masih ingat dengan lokasi penggambaran filem Hindustan 3 Idiots? Anda akan saksikan kejadian terindah ini secara LIVE di Pangong Tso. Kita juga akan melalui jalan Changla Pass yang berketinggian 5486m dengan pemandangan yang marveles habis. Bergambarlah sepuas hati. Sebab ianya memang cantik seperti dalam filem tersebut. Pulang semula ke Leh, berehat dan makan malam.

 

Day 6

LEH – TSO MORIRI

Check out dari Leh dan kita akan dipandu terus ke Tasik Tso Moriri dan akan bermalam di sini di dalam khemah. Memang satu pengalaman yang bermakna!

 

Day 7

TSO MORIRI – LEH

Check out dari khemah di Tso Moriri dan kita pulang semula ke Leh, check in di hotel dan berehat. Waktu petang kita akan berjalan-jalan di Old City Leh yang terdapat bazar untuk membeli-belah. Di sini juga terdapat sebuah masjid iaitu Jama Mosque yang terletak betul-betul di tengah Bandar Leh.

 

Day 8

LEH – NEW DELHI – KUALA LUMPUR

Check in awal pagi dan ucapkan selamat tinggal pada bumi indah ini, bye Ladakh. Tiba di New Delhi, berjalan ke beberapa tarikan utama. Pulang semula ke airport dan check in, tibalah masa untuk lambaikan tangan anda pada India. Bye!

LOKASI BERKUMPUL

Kuala Lumpur International Airport (KLIA)

 

PACKAGE

PAKEJ TERMASUK

Airport transfer New Delhi
Permit untuk Nubra Valley, Pangong Lake, Tso Moriri Lake
Kenderaan sepanjang berada di Ladakh & New Delhi
Penginapan di sepanjang trip
Tiket masuk Gulmarg, Pahalgam, Sonamarg, Shikara di Tasik Dal
Transfer dari Airport ke Hotel
Transfer dari Hotel ke Airport
Jadual Perjalanan

 

PACKAGE

PAKEJ TIDAK TERMASUK

Tiket penerbangan (Antarabangsa & Domestik)
Visa India
Insurans perjalanan
Makan & minum
Naik unta di Nubra Valley
Aktiviti lain
Lain-lain : Duit poket, shopping, tax

 

HARGA PAKEJ

GROUND PAKEJ RM1950 SAHAJA

TARIKH OPEN LADAKH BAGPACKING

Musim Panas (Nak masuk musim sejuk)

27 August – 4 Sept 2020

8 Sept – 14 Sept 2020

 

SOAL JAWAB

Harga pakej sudah termasuk tiket flight?

Tidak, ini adalah pakej ground. Tetapi kami akan membantu anda dalam pembelian flight ticket.

Flight apa yang kita akan naik?

Malindo, Indigo atau Air Asia. All include luggage

Boleh saya bayar secara ansuran?

Boleh, booking hanya RM350. Selepas itu boleh bayar secara ansuran. Bayaran penuh perlu 60 hari sebelum flight.

Perlu visa ke India?

Yes perlu, visa india sudah termasuk dalam pakej

KAMI INGIN BAWA ANDA MENGEMBARA, BUKAN MELANCONG.

INGIN BUAT TEMPAHAN?

Booking RM500 sahaja per pax. Baki boleh dibayar secara ansuran. HUBUNGI KAMI SEGERA

Click link di atas untuk WS atau boleh hubungi kami terus di +60163776765